Mi az absztinencia?

A szótárban található értelmezés szerint az „absztinencia” szó azt jelenti, hogy tartózkodunk valamitől. Az OA-ban pedig „akkor vagyunk absztinensek, ha távol tartjuk magunkat a kényszeres evéstől és az evéssel kapcsolatos kényszeres magatartásformáktól, miközben arra törekszünk, hogy elérjük és megtartsuk egészséges testsúlyunkat. A spirituális, az érzelmi és a fizikai felépülés a Tizenkét Lépés szerinti élet eredménye.” (Az absztinenciáról és a felépülésről szóló, 2011-ben módosított, 1988b állásfoglalás.)

Az Absztinencia ellenőrző listáját naponta használva, megerősíthetjük az absztinencia melletti elköteleződésünket.

 

 

Érdemes Tudnod

A programban a gyűlések mellett számos eszköz is rendelkezésre áll a felépülni vágyók számára. Az OA-ban teljes mértékben tiszteletben tartjuk egymás anonimitását.

Teljes mértékben ingyenes

Az OA tagság nem jár illetékkel vagy díjjal, önellátók vagyunk a saját hozzájárulásainkból. A befolyt összeget teljes egészében a közösség fejlesztésére fordítjuk.

Nincs semmilyen elkötelezettség

Az OA nem követ, és nem tesz magáévá semmilyen meghatározott diétát, vagy étkezési tervet. Az OA a kényszeres evés betegségéből való felépülés fizikai, lelki és spirituális megvalósulását szorgalmazza, s ennek elsajátításán alapszik.

Az OA egy közösség, nem egyház

Az OA nem egy vallási felekezet. Bárki, kötetlenül és anonim módon csatlakozhat a közösséghez, hogy megossza saját tapasztalatait, és meghallgassa másokét.